İşitme Cihazı Alırken Dikkat

izmir işitme merkezi
izmir işitme merkezi

İşitme Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? işitme cihazı alırken araştırırken nelere dikkat etmek gerektiği işitme cihaz ilerleyen işitme kaybı nedeniyle kaybolmaya yüz tutan işitme duyumunu size yeniden kazandıran ve kullanmaya başladıktan sonra sizinle bütünleşen kendinden uzun süreler fayda sağlayacağınız bir protezdir.

İşitme Cihazı Alırken
İşitme Cihazı Alırken

Böylesine önemli bir cihazı satın alırken ( işitme cihazı satan yerler ) titiz davranmak ve çok önemli bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

İşitme Cihazı Neden Öter 2023

Satın alacağınız işitme cihazının ISO, CE | FDA kalite belgesine sahip olmalıdır.
İşitme cihazını satın alacağınız firma T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın GARANTİ KARTI’nı size verebilmelidir.
İşitme cihaz firması T.C. Sanayi ve Ticaret Bakalığı’nın SATIŞ SONRASI SERVİS HİZMET YETERLİLİK BELGESİ’ne sahip olmalıdır.
İşitme cihaz firması TSE tarafından verilen HİZMET YETERLİLİK BELGESİ’ne sahip olmalıdır.

İşitme cihaz firması size deneme süresi sunarak doğru cihazı seçmenize yardımcı olmalıdır.
İşitme cihaz firması cihazınızın bakımlarını ve ayarlarını ücretsiz olarak gerçekleştirebilmelidir.
Satın alacağınız işitme cihazın uluslararası piyasada tanınan bir marka olmasına özen gösterin, arkasında deneyimli bir üretici firma olması faydanızadır.

İşitme Cihazı Nedir?
İşitme Cihazı Nedir?

İşitme Cihazları Hakkında 2023

Satın alacağınızın işitme cihaz markası kadar onu size uygulayacak firmanın hizmet anlayışı da önemlidir. İşinin uzmanı bir firmadan alınmayan iyi bir marka cihaz ile de sorunlar yaşanabilir. işitme cihaz nızın iyi bir uzman tarafından ve işitme kaybınıza göre programlanması gerekir.

İşitme Cihaz Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

İşitme cihaz karar verirken belirli ölçütler göz önünde tutulur. İşitme kaybının derecesi, işitme kaybının hangi frekanslarda olduğu, konuşmayı anlama derecesi, kulaktaki hastalığın ne olduğu, kulağın fiziki yapısı, hastanın yaşı, el becerisi, bütçesi, sosyal yaşantısı ve hastanın tercihi bir bütün halinde ele alınır.

Sadece bir kulağın işitme kaybı olduğu durumlarda o kulağa işitme cihaz takılması gerekir. İki kulakta birden işitme kaybı var ise işitme cihaz hangi kulağa takılacağına işitme kaybının derecesine ve sesi anlama yüzdesine bakarak karar verilir. Ancak tek yönlü işitme konuşmayı anlama ve sesin yönünün ayırt edilmesinde sıkıntılar yaşanmaktadır. O nedenle her iki kulağa işitme cihaz takılması çok daha faydalıdır.

İşitme Cihazı Alırken
İşitme Cihaz Alırken

İşitme Cihazı Nedir?

İşitme cihaz dışarıdan gelen seslerin şiddetini yükselterek kulağın duyabileceği seviyeye getiren elektronik aletlerdir. İşitme cihazlar başlıca 3 parçası bulunmaktadır.

Mikrofon: Ses enerjisini elektriksel sinyale çeviren kısımdır.

Amplifikatör: Mikrofonun oluşturduğu elektriksel sinyalin şiddetini yükselten kısımdır.

Hoparlör: Şiddeti yükselterek elektriksel sinyali ses enerjisine dönüştürür.

işitme cihazı

İşitme Cihazı Türleri

İşitme cihazlarının bir çok farklı türü bulunmaktadır. İşitme kaybı düzeyi, estetik tercihler, yaşam tarzı ihtiyaçları ve bütçe gibi faktörler işitme cihazı tercihinizi etkiler. Gelişmiş son teknoloji ürünü dünya markası işitme cihazlarını bütçenize uygun fiyatlarla sunuyoruz.

Tam kanal içi (CIC) işitme cihazları ufak işitme cihazı arzu edenler için ideal seçimdir. Kulağınızın şekline ve ebatına bağlı olarak, CIC işitme cihazları neredeyse hiç görünmeyecek şekilde kulak kanalınızın içine oturacak şekilde tasarlanabilirler. Tam kanal içi işitme cihazları minik bir misina yardımıyla çıkarılabilir. Son yıllarda gelişen teknoloji ile CIC işitme cihazlarından daha küçük olan IIC işitme cihazları üretilmiştir. Kulak kanalı uygun olan hastalarda hiç gözükmemektedir.

Kanal İçi (ITC) işitme cihazları kulak içi cihazlardan daha küçük bir gövde yapısına sahiptir. Cihaz kulak kanalının içine sıkı bir şekilde oturur. Yalnızca 45° görünme açısına sahiptir.

Kulak İçi (ITE) işitme cihazları bir çok işitme kaybına uyumludur. Kulak içi işitme cihazların kalıbı, kulak şeklinize tam oturması için size özel olarak üretilir ve kulak kepçesini tümüyle kaplarlar. Pil doğrudan cihaz üzerinde yer alan yuvaya yerleştirilir ve kolaylıkla minik bir mıknatıs yada el aracılığı ile çıkarılır. Günümüzde neredeyse hiç kullanılmazlar. Kullanıcının kulak kanalının aşırı dar olması sonucu başta hoparlör vb. parçaların kanala girememesi sebebi ile oluşan zorunlu durumlarda tercih edilirler.

İşitme Cihazı Türleri
İşitme Cihazı Türleri

Kulak Arkası (BTE) işitme cihazları, cihaz ve kulak kalıbı olmak üzere iki kısımdan oluşur. Cihazın işlediği ses sırasıyla boynuz ve kalıpta bulunan hortum vasıtasıyla kulağa aktarılır. Kulak arkası işitme cihazları tüm cihaz tipleri arasında en eski, fakat en çok tercih edilen cihaz tipidir. Performansa ve kullanışlılığa önem veren her yaşta bireyin tercihidir.

En büyük avantajı tüm işitme kayıpları için dizayn edilmesi ve cihaz kulak arkasında kaldığı için kulak kiri ve nemden etkilenmemesidir. Bu yüzden sağlam ve uzun ömürlüdür. Son yıllarda dijital modelleri sayesinde ses kontrolü tamamen otomatik olarak yapılabilmektedir. Pil ömrü ise diğer modellere göre daha fazladır

Kulak arkası Receiver (RITE) işitme cihazlarında, kulak arkası cihazlardan farklı olarak ses üreten hoparlör kulak içinde yer alır. Bu sayede cihazın tasarımı kulak arkası cihazlara kıyasla daha küçük ve hafiftir. Cihaz gövdesinde işlenen dijital ses sinyalleri ince bir kablo ile kulak içindeki hoparlöre iletilir.

Categories: İşitme Cihazı

Written by:admin All posts by the author

WHATSAPP DESTEK
Nasıl Yardımcı Olabiliriz?