İstanbul İşitme Cihazı 2023 İşitme cihazları bir kişinin sesleri daha iyi duymasına ve konuşulanları daha net bir şekilde anlamasına olanak tanıyan, kişinin iletişim yeteneğinde genel bir iyileşme sağlayan küçük elektronik cihazlardır.
İşitme kaybınız, işinizden ilişkilerinize ve duygusal rahatlığınıza kadar yaşamınız üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. İşitme cihazlarını tercih ederken özellikle de doğru işitme cihazı seçme konusunda bir kulak burun boğaz uzmanından yardım alırsanız, hayatınızda büyük fark yarattığını anlamaya başlayıp neleri kaçırdığınızı da anlamaya başlayacaksınız.

İstanbul İşitme Cihazı Çeşitleri
İstanbul İşitme Cihazı Çeşitleri
İşitme Cihazı Çeşitleri aşağıdaki gibi çeşitlendirilmektedir.
• Kanal içi işitme cihazı (IIC, CIC, vb.)
• Kulak içi işitme cihazları (ITC, ITE, vb.)
• Kulak arkası işitme cihazları (BTE)
Dijital İşitme Cihazı
• Open-fit (açık uygulama) işitme cihazları (RIE, RIC, mini-BTE, vb.)
• Kemik yolu işitme cihazları
• Cep Tipi İşitme Cihazları
Kulak Arkası ve Kulak İçi İstanbul İşitme Cihazı
İşitme Cihazı Çeşitleri
• Kanal içi işitme cihazı (IIC, CIC, vb.): Bu tür işitme cihazları, kişinin kulak ölçüsüne özel yapıldıkları için oldukça rahat bir kullanım sağlarlar. Dışardan fark edilmeleri oldukça zordur estetik ve şıktır . Cihazların model ve güç seçeneklerine göre, Hafif’ten İleri derece işitme kayıplarına kadar işitme cihazlarımız mevcuttur . odyometrist ve odyologlarımız kulak yolunun ve kulak zarının fiziksel ve fizyolojik yapısını, işitme kaybı tipi ve derecesini, kullanıcının el-göz koordinasyon becerilerini, vs. değerlendirerek bu cihazları uygun gördüğü takdirde önerebilir.
• Kulak içi işitme cihazları (ITC, ITE, vb.): Bu tip işitme cihazları, kişinin kulak ölçüsüne özel yapıldıkları için oldukça rahat bir kullanım sağlarlar. Kanal içi işitme cihazlarına göre biraz daha fark edilir boyutlara sahiptirler. Ancak düğmeleri ve programları sayesinde kullanıcının cihazı kolayca yönetebilmesine imkan tanırlar.
Cihazların model ve güç seçeneklerine göre, Hafif’ten İleri derece işitme kayıplarına kadar uygulanabilme imkanı vardır. Odyolog ve odyometristlerimiz kulak yolunun ve kulak zarının fiziksel ve fizyolojik yapısını, işitme kaybı tipi ve derecesini, kullanıcının el-göz koordinasyon becerilerini, vs. değerlendirerek bu tip işitme cihazlarını uygun gördüğü takdirde önerebilir. Estetik ve görünmesin diyorsanız kulak içi modelini tercih edebilirsiniz
• Kulak arkası işitme cihazları (BTE): Kulak arkası işitme cihazları kişiye özel kulak kalıpları ile kullanılırlar. Kulak kalıbı, dış kulak ve dış kulak yoluna yerleştirilir; işitme cihazı kulak kepçesinin arkasında yer alır. Daha fazla kontrol, güç ve kazanç imkanı sunan işitme cihazlarıdır. Pediatrik hasta grubunda (bebek ve çocuklarda) mutlaka Kulak Arkası (BTE) işitme cihazları kullanılmalıdır. Hafif’ten Çok İleri derece işitme kayıplarına kadar uygulanabilirler.

Dijital İşitme Cihazı
• Open-fit (açık uygulama) işitme cihazları (RIE, RIC, mini-BTE, vb.): Open-fit işitme cihazları açık uygulama imkanı sağladığı için, özellikle kalın sesleri normal veya normale yakın işiten; ince sesleri zor işiten hasta grubu için idealdir. Hafif ve ergonomik tasarlanmışlardır, kullanımları kolaydır. kulakları tıkamaz, ses kalitesi daha doğal hissedilir. Günümüzde akıllı tasarımlarla küçültülmüş ve neredeyse görünmez tasarlanmaktadırlar. Çeşitli güç seçeneklerine sahiptir ve Hafif’ten İleri derece işitme kayıplarına kadar uygundur.
• Kemik yolu işitme cihazları: Hava yolu iletimli işitme cihazları (yukarıda yer alan modeller) kullanması uygun olmayan hastalara önerilir. Ses iletimi, kafatası kemikleri aracılığıyla ve doğrudan iç kulağa doğru gerçekleşir.
• Cep Tipi İşitme Cihazları: Elde, çantada veya cepte taşınabilen, daha büyük boyutlu işitme cihazlarıdır. Görünümü bir kasetçaları andırmaktadır. Çocuk ve yaşlılar için kullanım kolaylığı sağlar. Estetik kaygılar ve teknolojinin gelişmesiyle günümüzde çok fazla kullanılmamaktadırlar.
İstanbul İşitme Cihazı Nasıl Alabilirim?
İşitme cihazı öncelikle işitme kaybı ve anlama seviyesinin belirlenmesi amacıyla doktor muayenesinden geçmesi gereklidir. KBB bölümünde görev yapan uzman doktorlar tarafından yapılacak olan muayene sonrasında, işitme testine tabi tutulması gereklidir Testlerden çıkan sonuçların değerlendirilmesi sonrasında bireyin kalıcı işitme kaybına uğramış olduğu belirlenirse , doktor tarafından işitme cihazı tavsiye edilir.
Bu aşamadan sonra işitme kayıplı hasta , işitme cihazlarıyla ilgili seçim yapmak üzere, sağlık bakanlığı tarafından denetlenen ve ruhsat sahibi işitme merkezlerinden işitme cihazı almak için başvuru yapabilmektedir. İşitme Cihazı Kullananlar Ehliyet Sınıfı 2023
İstanbul İşitme Cihazı alabilmek için;
• Devlet hastanesinden almış olduğunuz işitme testi.
• Doktor tarafından verilen reçete.
• İşitme cihazı alabileceğine dair rapor.
İstanbul İşitme Cihazı kullanıcının işitme kaybından doğan sorunlarını ve iletişim gereksinimlerini karşılar nitelikte olmalıdır. Bu sebeple kullanıcının önerilen işitme cihazlarını deneyerek ve ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılar niteliklere sahip olan cihazı belirlemelidir Bireyler işitme cihazı alabilecekleri merkezlerin adres ve telefon bilgilerine il sağlık müdürlüklerinin web sitelerinden alabileceği gibi, sağlık bakanlığından ruhsatlı herhangi bir işitme merkezinden temin edebilmektedir.
Sağlık bakanlığının yayınlamış olduğu ve il sağlık müdürlüklerine göndermiş olduğu işitme merkezlerinin iletişim bilgileri, rapor verme yetkisine sahip olan hastane ve sağlık kuruluşlarında görülebilir bir noktada asılı bulunmalıdır. Muayene sonrasında işitme cihazı alabilecek durumda olan bireyler, bu listelerden yararlanmak suretiyle ihtiyaç duydukları işitme cihazlarını alabilirler.

İşitme Cihazınızı İşitme Merkezinde Mutlaka Deneyerek Alın.
İstanbul İşitme Cihazı kullanıcısının uzun yıllar boyunca kullanacağı bir aparattır. Bu sebeple cihaz alımı sırasında titiz bir deneme aşamasından geçirilmesi gereklidir. Kullanıcı, odyometri sonuçlarıyla gideceği işitme merkezinde uygulama ve denemeler yaparak cihazına karar vermelidir.
İhtiyaca uygun cihaza karar verildikten sonraki aşamada, kalıp alma işlemi yapılmaktadır. Tüm işlemler sona erdikten sonra kullanıcıya, işitme cihazının son halini denemesi amacıyla randevu verilir. İlk randevu gününde işitme cihazıyla ilgili ilk ayarlamalar yapılmak suretiyle, gerçek kulak ölçüm testi aşamasına geçilir.
İşitme merkezinde kullanıcıya cihaz ile ilgili tüm kullanım bilgileri ayrıntılı bir şekilde anlatılarak, kullanıcının bu anlatılanları uygulamalı olarak tekrar etmesi istenir. Kullanım bilgileri arasında bulunan; İşitme Cihazı Bakım Önerileri 2023
• Cihazın nasıl takılıp çıkarılması gerektiği,
• Cihaza pilin nasıl takılacağı,
• Günlük ve periyodik temizlik yöntemleri uzman personel tarafından ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.
Tüm işlemlerin tamamlanması sonrasında, işitme merkezi tarafından periyodik kontrol cetveli çıkarılarak kullanıcıya verilir. Kontrol programı kullanıcı tarafından düzenli bir şekilde takip edilmeli, kullanım süresince cihazda oluşabilecek sorunlar vakit geçirmeden cihaz merkezine bildirilmelidir. İstanbul İşitme Cihazı İşitme cihazlarının alımında en önemli unsur, cihazın test edilerek ve özenle seçilmesidir. Doğru seçim yapan hasta, kalıcı memnuniyetle cihazını uzun yıllar en ufak bir sorun yaşamadan kullanabilmektedir.
İşitme cihazı bedelinin sağlık kurumu tarafından ödenebilmesi için, uzman hekimlerin onayladığı ve işitme kaybının cihazla düzeltilebileceğine dair bir sağlık kurulu raporuna sahip olmak gereklidir. İstanbul İşitme Cihazı Bu raporda kulak burun uzmanı bir hekim imzası da yer almalıdır. Verilecek olan raporda, hasta tarafından alınacak cihazın analog veya dijital olduğu belirtilmelidir. Ayrıca eğer dijital cihaz önerimi yapılmış ise, neden analog cihaz önerilmediği hususu da ayrıca belirtilmelidir. İşitme Cihazı Ne Zaman Kullanılır 2023
Cihazın her iki kulak için de alınması gerekli ise, sağlık kurulu raporunda kulaktaki işitme kaybının her iki kulağı da kapsadığının belirtilmesi yeterli olmayıp, hasta her iki kulaktaki işitme kaybı için cihaz kullanmalıdır ibaresi yer almalıdır. İşitme cihazları her 5 yılda bir yenilenmekte olup, süresinden önce yenileme ihtiyacı duyulması halinde, birey ödemesini yaparak yeni cihaz alabilmektedir.

Nasıl almanız gerektiği konusu ile birlikte fiyatlarını da merak ediyorsanız Bizimle iletişime geçin.
En iyi İstanbul İşitme Cihazı Markası Hangisidir?
İstanbul İşitme Cihazı En İyi İşitme Cihazı Hangisi?
ReSound
İşitme deneyiminiz benzersiz ihtiyaçlarınızı karşılamalıdır.
ReSound’un işitme cihazı ekosistemi, kablosuz aksesuarları ve uygulamaları, en iyi ses kalitesiyle farklı ortamlara uyum sağlamanıza yardımcı olur.
Akıllı İşitme’nin geleceği için Resound tercih edin.
Resound ile her an açık bir şekilde duyun.
Interton
Interton işitme cihazları işitme kaybınızla başa çıkmayı düşündüğünüzden daha kolay hale getirir. Bu yeni hafif, özel yapım işitme cihazları, gürültülü ortamlarda bile daha iyi duymanıza yardımcı olur ve çok küçük oldukları için neredeyse görünmezdirler.
Mükemmel ses, gizli kişiselleştirilmiş tasarım için Interton ile konuşmaların ve sevdiğiniz seslerin tadını çıkarın.
Özellikler;
-Suya dayanıklı bir tasarımda test edilmiş ve kanıtlanmış GN teknolojisi.
-Daha az simge daha fazla işitme.
-Akıllı telefonunuzla kontrol edebilme.
-Rahat bir uyum için küçük ve ergonomik tasarım
WİDEX
Konforlu,doğal daha az gürültü,teknolojinin ulaştığı son nokta,her türlü işitme kaybına uygun Danimarka malı dünyanın en çok tercih edilen işitme cihazı markası
REXTON,SİEMENS SİGNİA
– Ürünlerimiz benzeri görülmemiş konforu sunmak için üstün konuşma anlayışı, dayanıklılık ve kişiselleştirme sunar.
– En iyi işitme kalitesini sunan PENDİK SES İŞİTME mükemmel fiyat değer oranı ve yüksek memnuniyet oranı sağlamaktadır.
– İşitme kayıplı yurttaşlarımıza SON TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDEREK en iyi işitme cihazının yanı sıra yaygın teknik servis ağıyla satış sonrası en iyi hızmeti vermeyi hedeflemektedir.
– Uzman kadrosu ve üstün hizmet kalitesi ile ülkemizde yaşayan işitme sorunu bulunan herkesin sorunlarına en doğru çözümleri sunmak ve daha kaliteli bir yaşam sürdürmelerine imkân sağlamayı hedeflemektedir. İstanbul İşitme Cihazı